Želiš biti dio odabrane Elephant Solutions ekipe za studentsku praksu i učiti od iskusnih IT profesionalaca? Na pravom si mjestu.

Želiš biti dio odabrane Elephant Solutions ekipe za studentsku praksu i učiti od iskusnih IT profesionalaca? Na pravom si mjestu.

U saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci, tražimo MLADE LJUDE koji žele da rade na novom zajedničkom projektu i nauče kako da stečeno znanje primjene u praksi, a sve to uz PLAĆENI PROGRAM STIPENDIJE i kvalitetno mentorstvo.

Konkurs je otvoren za studente III i IV godine Elektrotehničkog fakulteta u Banjoj Luci, do 08.05.2022. a period trajanja stipendirane prakse je 6 mjeseci.

Ulaganje u znanje i nesebično dijeljenje znanja sa mladim i perspektivnim studentima je najvažnija vrijednost Elephant Solutions kompanije. Uvjeravamo te da je praksa u konkretnom radnom okruženju najvažniji aspekt svakog procesa učenja, a taj put su prošli i najpoznatiji IT stručnjaci.

 

Zanima te o kakvom projektu je riječ i šta je tvoj zadatak?

Bez obzira na tvoje iskustvo, sada imaš priliku da pokažeš svoje vještine i provjeriš kako se snalaziš na konkretnom primjeru. Ugrabi je!

Riječ je o razvoju sistema za upravljanje indikatorima kvaliteta studijskih programa kako bi se olakšao proces evaluacije i akreditacije studijskih programa.

Ciljni sistem će omogućiti da se kvalitet studijskih programa automatizovano evaluira. Evaluacija studijskih programa se vrši pomoću vrijednosti indikatora kvaliteta, koje su se do sada ručno unosile i obrađivale. Postojeće vrijednosti indikatora će se importovati u sistem, te će se nadalje omogućiti zgodan ručni i automatizovani unos novih vrijednosti indikatora. Pored toga, sistem će pružiti opcije za generisanje grafičkih priloga (tabela, grafikona, …) na osnovu vrijednosti indikatora. Grafički prilog će se koristiti u izvještajima za evaluaciju, koje inače kreiraju rukovodioci studijskih programa. Izjveštaji i njihovi dijelovi će se verzionisati u okviru sistema.

Na visokom nivou, sistem koji gradimo ima karakteristike i komponente: sistema za rad sa heterogenim strukturama podataka, upravljanje dokumentima (DMS) i upravljanje identitetom i pristupom korisnika (IAM) savremenim protokolima (OIDC).

Uz uspješnu realizaciju projekta, sistem bi se mogao nastaviti razvijati u saradnji sa Agencijom za visoko obrazovanje Republike Srpske (AVORS), te pored upotrebe na Elektrotehničkom fakultetu i drugim fakultetima Univerziteta, ima potencijal za upotrebu i van naših prostora.

Ako si stigao dovde, znači da smo se pronašli – nastavi čitati!

 

Šta očekujemo od tebe?

 • Spremnost na učenje o novim tehnologijama neophodnim za rad;
 • Komunikativnost i spremnost na saradnju i timski rad;
 • Osnovno poznavanje čestih mrežnih protokola – TCP, HTTP;
 • Dobro poznavanje koncepta objektno orijentisanog programiranja (OOP);
 • Poznavanje Engleskog jezika; · Otvorenost i “meke vještine”.

Šta bi bilo poželjno, ali ne i obavezno?

 • Ekstenzivno iskustvo sa OOP;
 • Poznavanje nekog sistema za verzionisanje koda – Git;
 • Iskustvo sa nekim RDBMS-om i eventualno ORM-om;
 • Poznavanje REST API arhitekturnog stila;
 • Poznavanje HTML-a i CSS-a;
 • Poznavanje JavaScript-a;
 • Iskustvo sa nekim front-end radnim okvirom i bibliotekama (npr. React.Js, Angular).

Sve i da nisi upoznat sa nekom od gore navedenih stavki, nemaš potrebe da brineš – zajedno ćemo ih savladati. Dosta korisnih savjeta i primjera možeš pročitati i u okviru naše blog sekcije.

 

Šta možeš da očekuješ od nas?

 • Obuku i mentorstvo o najboljim praksama i tehnikama softverskog inženjerstva;
 • Zajednički rad na konkretnom projektu – “Kreiranje sistema za upravljanje indikatorima kvaliteta studijskih programa kako bi se olakšao proces evaluacije i akreditacije studijskih programa”;
 • Potpunu podršku kompletnog tima za unapređenje tvojih vještina u svakodnevnom radu;
 • Rad u nevjerovatno talentovanom okruženju i transparentnoj organizacionoj kulturi;
 • Plaćeni stipendijski program;
 • Timbilding aktivnosti;
 • Mogućnost zaposlenja u Elephant Solutions kompaniji.

 

Zaviri u Elephant Solutions radno okruženje

 

Naši ljudi su naša najbolja referenca. Ukoliko želiš, dođi i upoznaj ih pa će ti biti jasno zašto odmah trebaš da pošalješ svoje podatke i prijaviš se za uzbudljivo putovanje kroz IT svijet iz naše perspektive.

Tvoji budući mentori su družina pametnih, entuzijastičnih zaljubljenika u tehnologije sa dugogodišnjim iskustvom, koji obožavaju raditi u timu. Potpuno različiti i svoji, a ipak posvećeni jedni drugima i neprevaziđeni u rješavanju naizgled nerješivih problema.

Klikni na link i saznaj više o našem timu i tvojim budućim mentorima.

 

Kroz studentsku praksu do posla

Kroz ovaj program želimo da ti pružamo priliku da se angažuješ i učestvuješ u projektima iz realnog IT svijeta, što je idealna prilika za sticanje iskustva koje nije moguće dobiti na fakultetu. Uz sve to spremni smo da te nagradimo i motivišemo kroz PLAĆENI PROGRAM STIPENDIJE.

Nakon završenog programa studentske prakse, izabraćemo najbolje koji će imati šansu da svoje prvo zaposlenje ostvare baš u Elephant Solutions-u. Budi siguran da te do posla dijeli samo nekoliko koraka – pokreni se, prijavi se i ostvari svoje snove!

Pošalji svoj CV i detalje o realizovanim projektima/tvojim radovima na: nikola.petrovic@elephantsolutions.net i PRIJAVI SE ODMAH na naš plaćeni program.

Postani dio #ElephantSolutions tima i započni karijeru učeći od izvrsnih IT stručnjaka!

Saznaj više o Elephant Solutions kompaniji OVDJE.

  Full name

  Email address

  Phone number

  Portfolio URL

  Upload CV (PDF)

  Linkedin profile

  How did you find out for this job?